Onze 3 studentes zijn GESLAAGD !

Zaterdag 30 augustus 2024

We hebben bericht ontvangen dat onze 3 studentes zijn geslaagd voor hun examenopdracht in het kader van de opleiding tot kapster en visagist. De opdracht bestond uit het kleden, opmaken en kappen van de bruisparen. Een opdracht in Westerse stijl en een opdracht in Afrikaanse stijl voor de verschillende dames. Ze waren erg blij en wij natuurlijk ook omdat hiermee het eerste jongerenproject is geslaagd. Hopelijk gaan ze hun eigen salon openen waarbij ze ondersteuning krijgen van YMFS ( Youth Micro Finance Somita ), onderdeel van onze stichting.

Veel succes dames en nogmaals CONGRATULATIONS !!

Nieuw NAM (National Assembly Member) uit Somita.

Dinsdag 30 juli 2024

We hebben een nieuw aanspreekpunt in het Gambiaans parlement. Na Mr. Sunkury Badjie is enige tijd geleden the honorary member Mrs. Amie Colley toegetreden. Mevr. Coley komt uit Somita en is de partner van de voorzitter van de VDC Mr. Alieu Sanyang. Het is fijn dat er weer een korte lijn is naar het parlement.

Strategic Plan 2024-2027 gepresenteerd voor Somita Village.

Zondag 21 april 2024

Onlangs werd het Strategic Plan gepresenteerd voor de komende jaren. Het 3 jarige Strategic Plan bevat input van vrouwen, jeugd, ouderen, gehandicapten en sociaal zwakkeren. Externe partijen hebben ook inbreng met name m.b.t. financiering en we kunnen hierbij denken aan o.a. Wilde Ganzen en onze eigen stichting. Voor de projecten die in het plan worden genoemd zal naar schatting zo’n GMD (Gambiaanse Dalasi) 7.210.000,00 nodig zijn. Tegen de huidige koers van zo’n 72,50 is dit ongeveer Euro 99.448,00.

Jaarcijfers 2023 zijn gepubliceerd.

Zondag 21 april 2024

Deze week zijn de jaarcijfers 2023 vastgesteld en kunnen daarom worden gepubliceerd op onze website. De uitgangspositie is weer prima voor het jaar 2024. We houden u uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Alle sponsoren en donateurs danken we hartelijk voor hun steun aan onze stichting, ABARAKA.

Eric en Wilfried waren in november in Somita.

Zaterdag 16 december 2023

Eric en zijn oude schoolvriend Wilfried hebben in november een bezoek gebracht aan Gambia en Somita. Wilfrieds ervaringen leest in Nieuwsbrief nr. 46. Het Cashproject stond vaak op de agenda en ook de Mimi Moto Cookstove werd frequent ter sprake gebracht en gedemonstreerd. De GALDEP tuin werd bezocht en de week was eigenlijk te kort om alle oude- en nieuwe projecten te bezoeken. Wilfried kijkt terug om een prachtige ervaring.

Onze Kerst- en Nieuwjaarswens 2023.

Maandag 11 december 2023

Er is bijna weer een jaar voorbij. Het is snel gegaan met heel veel ellende in de wereld waarin wij gezamenlijk mogen wonen. Het is onze wens dat er in het volgende jaar meer verdraagzaamheid mag zijn en dat oorlogen kunnen worden beëindigd. Ook moeder aarde moet rust krijgen en we zullen gezamenlijk moeten werken aan het milieu en de natuur.

Het bestuur, vrijwilligers en de vrienden uit Somita wensen u allen vredige en liefdevolle feestdagen. 

Nieuwsbrief nr. 46 is online.

Zondag 10 december 2023

Na het bezoek van Eric en een gast aan Somita in november is er weer een Nieuwsbrief ( nr. 46 ) gemaakt door Eric met daarin ook een ervaringsbericht van schoolvriend Wilfried. We blijven u met deze Nieuwsbrief op de hoogte houden van de ontwikkelingen in ons dorp Somita en het dorp Tumani Tenda. Veel leesplezier.

Er zijn 600 sinaasappelboompjes gepland in GALDEP.

Zondag 13 augustus 2023.

Vandaag zijn er 600 stekken van sinaasappelboompjes gepland in de GALDEP tuin en hiermee krijgt de omvorming van deze tuin duidelijk vorm. Zie ook ” lopende projecten “.

Nieuwsbrief nr. 45 staat nu online.

Maandag 7 augustus 2023.

Na hun verblijf eind juni is het technisch team weer terug op vaderlandse bodem. Onze nieuwe techneut Toon Zondag heeft zijn ervaringen en belevenissen opgeschreven in deze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier.